facebook tracking

Världens bästa sommarjobb


Bli Äventyrare i Skånes Djurpark 2018!
Scrolla ner för att lära mer ⇩

Sveriges vildaste sommarjobb

Bli Äventyrare 2018!

ANSÖK HÄR
Vem jobbar här

En Äventyrares uppdrag & kultur

Skånes Djurpark ska bli den främsta destinationen för familjer med barn 0-12 år i Sverige. Vårt uppdrag är att skapa emotionell kontakt mellan människor, djur och natur. 

Som Äventyrare är du en viktig del av denna resan, och parkens Äventyrare-team arbetar varje dag för att skapa magiska ögonblick i världsklass. Oavsett roll garanterar vi att det blir en sommar full av magi, där du kommer att få värdefull erfarenhet inom gästbemötande och storytelling. 

En Äventyrare på Skånes Djurpark har våra sex värderingar i ryggmärgen och arbetar, lever och andas dem varje dag: Leka, lära, dela, utforska, magi & spänning. Tryck på knappen under för att lära mer om värderingarna (öppnas i eget fönster), eller scrolla ner för att läsa vidare.

Parkens värderingar

Roller

Som Äventyrare kan man anta olika roller i parken, och jobba inom många skilda arbetsområden. Exempler på områder är mat och dryck, Baslägret (biljetter och retail), Fåret Shaun Land, Attraktioner såsom Expedition Upp, Show & Maskot och Barnens Bondgård. Gemensamt för alla rollerna är att vi jobbar med människor.


Detta säger Äventyrarna själva om att jobba i Skånes Djurpark:

"För mig innebär det att vara lekfull, förstående, social och trygg i mig själv. Det handlar om att kunna vara effektiv, ta in information, agera snabbt och att alltid vara villig att ge mer! Att kunna sammarbeta med djur, natur och människor på bästa sätt! Att se allt i ett och få gästerna att se det samma. Att göra upplevelsen till något helt magiskt och ett minne för livet!"

 

Tryck på knappen under för att lära mer om de olika rollerna och läsa fler inlägg från parkens Äventyrare (öppnas i eget fönster).

Roller och möjligheter

Äventyrsakademin

När Skånes Djurpark anställer sina Äventyrare görs det inte genom en vanlig intervju utan genom en tre timmars audition tillsammans med andra kandidater på Äventyrsakademin

Genom Äventyrsakademin kommer du att få en inblick i vad det innebär att vara en Äventyrare och vilka förväntningar Skånes Djurpark har på dig. En Äventyrare måste tycka om att jobba med människor, ha glimten i ögat, tycka om utmaningar och trivas i en stundtals hektisk miljö. Inbjudan till Äventyrsakademin skickas ut till aktuella kandidater i slutet av Januari.

Du ansöker!

Efter att ha gått igenom talangsidan och börjat förstå hur kul det är att vara Äventyrare börjar din resa med att du ansöker!

Gruppintervju (audition)

Ungefär hälften av alla som ansöker blir kallade till gruppintervju. Intervjun är en del av Äventyrsakademin - vår serviceskola. Det är deltagarnas engagemang och utstrålning under den kvällen som avgör vilka som går vidare.

Anställning - weyyyy! 🎉

Kandidaterna som får en plats i Äventyrarteamet får meddelande via mejl.

Kursperiod

Utbildningsdags! Du genomgår ett antal obligatoriska utbildningar beroende på var i parken du ska arbeta. Vanligtvis äger kursperioden rum ungefär en vecka innan parken öppnar för säsongen!

🎓 Graduation

Två dagar innan vi öppnar för säsongen håller vi i Graduation - där vi firar säsongsstart och välkomnar alla nya kollegor!

On-site learning

När säsongen drar igång börjar den viktigaste perioden i upplärningen och du får lära dig att skapa magi på plats!

📜 Certification

Vid ett tillfälle under årets gång får du möjlighet att genomgå vårt Vildmarksprov för att bli en certifierad Äventyrare - världsmästare på magiska ögonblick! 

Arbetstid

Arbetstiden är utformad för att man ska kunna kombinera jobbet med skola på heltid. Det finns däremot också platser för dig som kan arbeta vardagar hela säsongen. Vi söker både dig som studerar och vill ha ett helg- och lovjobb och dig som kan arbeta vardagar.

Arbetsperiod: Huvudsäsongen pågår från påsklovet till höstlovet. Utbildning sker ett antal kvällar före första arbetsdag. Man har möjlighet att önska hur stor del av säsongen man vill arbeta.

Arbetstid: Primärt helger och skollediga dagar/lov från 10-17 (18).

Fördelar

Förutom att man får arbeta med att skapa magi dagligen finns det många härliga fördelar med att vara Äventyrare. Här är några:

➨ Parken anordnar flera sociala arrangemang utanför arbetet för alla Äventyrare

➨ Du får omfattande utbildning och erfarenhet inom service och gästbemötande. Under året erbjuder vi över 10 kurser och du får lön för alla obligatoriska kurser du deltar i.

➨ Du får värdefull erfarenhet från arbetslivet. Du får lära dig att jobba självständigt och vara serviceinriktad, du får tackla utmaningar som uppstår under loppet av en dag i parken och du får lära dig hur viktigt det är med detaljer.

➨ Du får gratisbiljetter till sommarsäsongen som du kan ge till familj och vänner.

➨ Du får gratis inträde för dig och fem vänner eller familj till Kongeparken i Stavanger, Norge

➨ Gratis inträde till alla djurparker som är medlemmar i SDF och några tema- och nöjesparker i Skandinavien.

➨ Efter slutet av säsongen på Skånes Djurpark har du möjlighet att söka jobb på andra tema-, nöjes- och djurparker världen över genom vårt nätverk.

➨ Skånes Djurpark ger alla som har jobbat hos oss en säsong och som är över 18 år möjlighet att söka anställning som Storbjörn följande år. Du får då delta i det omfattande, Spirit Award-prisbelönta, ledarskapsprogrammet under sex månader. Detta inkluderar en 10-dagars ledarskaps- och servicekurs i USA, där vi bland annat besöker de största parkerna i världen (1 till 2 platser varje år)

Är du redo för rollen som Äventyrare?

Checklista innan du trycker "Jag är intresserad":

✔ Du måste ha fyllt 16 år innan den 20 maj för att kunna ansöka
✔ Kollegorna i Äventyrarteamet är oftast mellan 16-22 år
✔ Det är ett plus om man kan jobba vardagar, men inget krav
✔ Man behöver inte ha tidigare arbetserfarenhet för att söka
✔ Du står för transport, mat och boende själv under arbetsperioden
✔ Jag har läst och förstår vad det innebär att vara Äventyrare på Skånes Djurpark (innehållet på denna sidan)

Genom att klicka på ANSÖK nedan kommer du att få fylla i en ansökan till jobbet som Äventyrare. Därefter kommer vi att skicka ut inbjudan till Äventyrsakademin/intervju till aktuella kandidater.

Kom ihåg att äventyret lockar många ansökande och att det är begränsade platser på Äventyrsakademierna. Det gäller att vara snabb som en pilgrimsfalk!

Lycka till!

ANSÖK NU

Vanliga frågor

Våra värderingar

LEKA
LÄRA
DELA
UTFORSKA
MAGI
SPÄNNING
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor