Världens bästa säsongsjobb*

Bli Äventyrare i Skånes Djurpark!
Scrolla för att läsa mer ↓

*Skånes Djurpark vann år 2018 två internationella priser som delades ut av branschorganisationen IAAPA för sättet som vi arbetar med våra Äventyrare! 

En Äventyrares uppdrag & kultur

Skånes Djurpark ska bli den främsta destinationen för familjer med barn 0-14 år i Sverige. Vårt uppdrag är att skapa emotionell kontakt mellan människor, djur och natur. 

Som Äventyrare är du en viktig del av denna resan, och parkens Äventyrarteam arbetar varje dag för att skapa magiska ögonblick i världsklass. Oavsett roll garanterar vi att det blir en sommar full av magi för dig, där du kommer att få värdefull erfarenhet inom gästbemötande och storytelling. 

En Äventyrare på Skånes Djurpark har våra sex värderingar i ryggmärgen och arbetar, lever och andas dem varje dag: Leka, lära, dela, utforska, magi & spänning. Tryck på knappen under för att lära mer om värderingarna.

Parkens värderingar

Detta säger Äventyrarna själva

För mig innebär det att vara lekfull, förstående, social och trygg i mig själv. Det handlar om att kunna vara effektiv, ta in information, agera snabbt och att alltid vara villig att ge mer! Att kunna samarbeta med djur, natur och människor på bästa sätt! Att se allt i ett och få gästerna att se det samma. Att göra upplevelsen till något helt magiskt och ett minne för livet!

Äventyrare 2017

Roller

Som Äventyrare kan man anta olika roller i parken, och jobba inom många skilda arbetsområden. Exempel på områden är mat och dryck, Baslägret (biljetter och retail), Fåret Shaun Land, Attraktioner såsom Expedition Upp, Show & Maskot och Barnens Bondgård. Gemensamt för alla rollerna är att vi jobbar med människor.


Tryck på knappen under för att lära mer om de olika rollerna och läsa fler inlägg från parkens Äventyrare.

Roller och möjligheter

Äventyrsakademin

När Skånes Djurpark anställer sina Äventyrare görs det inte genom en vanlig intervju utan genom en tre timmars audition tillsammans med andra kandidater på Äventyrsakademin

Genom Äventyrsakademin kommer du att få en inblick i vad det innebär att vara en Äventyrare och vilka förväntningar Skånes Djurpark har på dig. En Äventyrare måste tycka om att jobba med människor, ha glimten i ögat, tycka om utmaningar och trivas i en stundtals hektisk miljö. Inbjudan till Äventyrsakademin skickas ut till aktuella kandidater löpande.

Vad händer efter ansökan?

Såhär ser förloppet ut efter att du ansökt: 

📝 Din ansökan behandlas av våra Talangscouter 

💌 Inbjudan till Äventyrsakademin (gruppintervju) skickas ut till kandidaterna som står först i kö 

📚 Äventyrsakademin äger rum och vi får lära känna dig, och du får lära känna parken och vad det innebär att arbeta med gästupplevelser 


Besked om du fått jobbet eller inte skickas ut 1-2 dagar efter intervjun


🎓 Kursperioden drar igång och du utbildas inom olika områden (2-3 vardagar efter skoltid)


🎉 Graduation äger rum och vi firar säsongen som ska dra igång 


💥 JOBBSTART!  

Hur mycket jobbar man?

Arbetstiden är utformad för att man ska kunna kombinera jobbet med skola på heltid. Det finns däremot också platser för dig som kan arbeta mer än bara helger och lov! 


Perioden är indelad i tre delar: vår, sommarlov och höst. Som Äventyrare får du önska hur stor del av säsongen du vill jobba - enbart sommarlovet (huvudsäsongen), eller våren och hösten med. 

 

☀️Under huvudsäsongen erbjuder vi olika stora tjänster som ligger mellan 40-80% schemalagt, dvs. 16-32h i veckan - med möjlighet att plocka upp fler pass vid önskemål

 

🍂Under hösten och våren får man vara med och välja om man vill arbeta varje helg, varannan helg eller färre helger! 

I dessa perioder har vi också en del specialarrangemang under vardagar och helger, som du kan arbeta vid om du är tillgänglig och vill jobba mer!

Du kommer ha möjlighet att önska hur mycket du vill jobba i din ansökan!

 

Arbetsperiod: Huvudsäsongen pågår från påsklovet till höstlovet. Höstperioden 2020 ligger mellan 29 augusti och 1 november. Utbildning sker ett antal kvällar före första arbetsdag. Man har möjlighet att önska hur stor del av säsongen man vill arbeta.

Fördelar

Förutom att man får arbeta med att skapa magi dagligen finns det många härliga fördelar med att vara Äventyrare. 

Här är några:

🏆 Gratis inträde och åkband till de flesta temaparkerna i Sverige och Skandinavien - till exempel Liseberg och Tivoli

🏆 Gratisbiljetter till Skånes Djurpark som du kan ge till vänner och familj! 

🏆Omfattande utbildning och erfarenhet inom service och gästbemötande! Under året erbjuder vi över 10 kurser och du får lön för alla obligatoriska kurser du deltar i!

🏆 Värdefull erfarenhet av arbetslivet! Du får lära dig att jobba självständigt och vara serviceinriktad, du får tackla utmaningar som uppstår under loppet av en dag i parken och du får lära dig hur viktigt det är med detaljer

🏆 Efter en avslutad säsong på Skånes Djurpark har du möjlighet att söka jobb på andra tema-, nöjes- och djurparker världen över genom vårt nätverk!

🏆Möjlighet att ansöka till ett internationellt prisbelönt ledarskapsprogrammet Storbjörnsakademin

Skånes Djurpark ger alla som har jobbat hos oss en säsong och som är över 18 år möjlighet att söka anställning som Storbjörn följande år. Du får då delta i det omfattande, Spirit Award-prisbelönta, ledarskapsprogrammet under sex månader. Detta inkluderar en studieresa till USA, där vi bland annat besöker de största parkerna i världen och har grymma ledarskapssessions med coacher i världsklass. 

Är du redo för att bli Äventyrare?

Viktigt att veta innan du ansöker

  • Du måste ha fyllt 16 år innan den 31 maj för att kunna ansöka
  • Man behöver inte ha tidigare arbetserfarenhet för att söka
  • Du står för transport, mat och boende själv under arbetsperioden
  • Det är ett plus om man kan jobba vardagar, men inget krav
  • Säsongen sträcker sig från påsklovet till höstlovet, och det är ett helg- och lovjobb
  • Tjänstens omfattning varierar under året, och är som störst under sommaren när parken har som mest att göra. Du har möjlighet att själv önska hur mycket eller lite du vill jobba under de olika perioderna
  • Övriga villkor enligt Nöjesavtalet
  • Jag har läst och förstår vad det innebär att vara Äventyrare på Skånes Djurpark 
  • Jag har läst "Vanliga frågor" nedan

Vanliga frågor

  

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor