Roller och möjligheter


Som Äventyrare kan man anta olika roller i parken, och jobba inom många olika arbetsområden. Här kommer några exempel på roller:

Nederst på sidan hittar du inlägg från tidigare anställda som berättar hur det är att vara Äventyrare!

Skogsväktare i Expedition UPP

Som Skogsväktare vid Expedition UPP har man ansvar för att förmedla upplevelsens story och skapa engagemang bland gästerna, samtidigt som man har ansvar för deras säkerhet uppe bland trädtopparna. Det gäller att vara duktig på att kommunicera reglerna, men göra det magiskt.

Matvrak inom F&B

Många av våra Äventyrare arbetar inom food & beverage och skapar magi genom maten. Här får man träna på att skapa en bra matupplevelse och göra det effektivt i en stundtals actionfylld miljö. Som matvrak får man ordentlig utbildning i matsäkerhet tillsammans med Anticimex och i tillägg får man både praktisk och teoretisk utbildning i matupplevelse.

Expeditionsguide i Baslägret

Baslägret är Djurparkens hjärta. Här passerar alla gäster påväg in till parken, och påväg ut. Som Expeditionsguider har man den viktiga rollen att se till att gästernas ingångsupplevelse är så smidig som möjligt.

​Bonde på Fåret Shaun Land

Fåret Shaun Land är hem till våra två kändisar - Fåret Shaun, Timmy Lamm och deras busiga vänner. Här kan man som Äventyrare arbeta som Matbonde och Handelsbonde i retailbutiken Lanthandeln och Lillians Gårdskiosk. Då får man servera fika och sälja retail. Man kan också stå som säkerhetsäventyrare, eller Traktorbonde vid Traktorbanan. 

Showäventyrare och maskot

Äventyrarna i parken håller i flera olika typer av shower under dagen, både som maskotar och som skådespelare i olika roller. Några av dessa handlar om Fåret Shaun och hans vänner och andra handlar om vår Herr Mullvad. Efter att ha arbetat som showäventyrare i en period kan man också bli rekommenderad till Expeditionsledare. Då får man följa med gästerna på dagens matningsexpeditioner och hålla i både show och aktiviteter för massvis av nyfikna barn.h

Djurkul Äventyrare

Har man erfarenhet av bondgårdsdjur eller längre erfarenhet av hästar kan man söka till djuräventyrare. Då kan man jobba som Bondens Lärling i Barnens Bondgård, och hålla i matningar hos tamdjuren. Med längre hästerfarenhet kan man också stå som Ponnyäventyrare. Där har man för uppgift att leda barnen genom ett av de mest magiska ögonblicken för många - att rida häst för allra första gången.

 

Scrolla ner för att läsa inlägg från tidigare anställda om rollen som Äventyrare.

Vad är en äkta Äventyrare?


"Detta är mitt första riktiga jobb och jag kan nog inte tänka mig ett bättre förstajobb. För mig är det viktigaste att trivas med sitt jobb och aldrig behöva känna att man drar sig från att gå till jobbet - och det har jag aldrig gjort. Dessutom har jag fått många nya, härliga vänner som jag är tacksam för!"

- Sades av en Äventyrare 2015

 

"Att få vara äventyrare är helt enkelt fantastiskt. Varje dag får jag träffa ett hundratals människor och bland dem är de flesta barn. Det bästa är när man träffat barnen på morgonen när de först anländer till parken. De är så osäkra och blyga, men under dagens gång händer det något, det bygger upp ett mod och blir allt mer nyfikna. De är som de har förvandlats under dagens gång och åker hem och ser världen med nya ögon. Detta är lika roligt att bevittna varje dag!" 

- Sades av en Äventyrare 2015


"Det är coolt att vara äventyrare för att du känner sig som en del av en större familj och att få nya vänner. Det görs roliga aktiviteter utanför arbetstid, vilket för oss närmare varandra. du känner värderas och tilläts att göra en skillnad för våra gäster" 

- Sades av en Äventyrare 2015


"Att varje dag man kommer till jobbet kunna veta att man blir bra behandlad, har en massa vänner där och att ingen dag är den andra lik gör det hur kul som helst. Även de tråkiga stunderna, som städning, blir kul med alla de underbara äventyrarna. Att vara äventyrare på parken är ett minne för livet, inget annat arbete för ungdomar kan ge en så mycket erfarenhet och så många vänner på samma gång." 

- Sades av en Äventyrare 2015


"För mig är jobbet som äventyrare i första hand ett servicejobb; om jag sen jobbar i kiosk, baslägret eller någon annanstans spelar inte så stor roll. Det innebär att det viktigaste för mig är att få kontakt och återkoppling med gästerna, och att känna att mitt arbete uppskattas."  

- Sades av en Äventyrare 2015


"För mig innebär jobbet som äventyrare att jag aldrig riktigt vet vad min dag kommer att erbjuda, varje dag är unik. Detta har både för och nackdelar men gör att mitt jobb aldrig blir uttjatat. Jag är oerhört glad att jag har fått chansen att jobba som äventyrare och jag har verkligen lärt mig allt från att mysa på kycklingar, mjölka kor till hur ett snabbmatskök fungerar och hur man på bästa sätt vinner ett barns förtroende. Saker som jag kommer ha nytta av för livet!" 

- Sades av en Äventyrare 2015

 

För att gå tillbaka; stäng denna flik, slide bakåt (om på mobil/tablet) eller tryck på knappen under. 

Tillbaka
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor