Våra värderingar


En Äventyrare har våra sex värderingar i ryggmärgen och arbetar, lever och andas dem varje dag. Här kan du läsa mer om vad varje värdering innebär:

Leka

Vår målgrupp är barn 0-12 år och det vår uppgift att vara på deras nivå. Därför leker vi i allt vi gör. Det kan handla om hur vi visar våra färdigheter i kurragömma eller hur vi serverar en korv med bröd. Vi ska vara riktiga superhjältar, äkta äventyrare. Varje dag på Skånes djurpark startar med en lek för att kunna se ur barnets, vår viktigaste gästs, perspektiv.

Lära

Ett besök i Skånes djurpark ska vara lärorikt för våra gäster, men också för oss som jobbar här. En äventyrare strävar efter att lära sig mer om sitt jobb, bland annat genom att delta på kurser men också att dela med sig av den egna kunskapen till både gäster och medarbetare.

Dela

Skånes Djurpark är en plats för upptäckande och gemenskap och här ska familjer få uppleva djuren och deras magi tillsammans. En äkta äventyrare stannar upp om pappa fotograferar fru och barn och erbjuder sig självklart att ta bilden så att hela familjen kan vara med.

Utforska

Barnen är i fokus på Skånes Djurpark: De är upptäckarna som ska utforska vildmarken. De är huvudkaraktärerna i föreställningen. Äventyrarna är historieberättarna som ska guida barnen på resan in i äventyret.

Magi

Magi är den viktigaste av de 6 värderingarna. En dag på Skånes Djurpark är som en teaterföreställning. När parken öppnar går ridån upp. En Äventyrares roll är att skapa magin - det lilla extra i alla ögonblick. En äkta Äventyrare strävar efter att bemästra denna magi och gör allt för att skapa “wow-känsla” hos parkens gäster. I Skånes Djurpark är god service inte tillräckligt, vi skapar magiska ögonblick!

Spänning

Spänningen uppstår många gånger i pauserna, i de få sekunderna av total tystnad, i mötet mellan ett barn och ett vilt djur – i mötet med äventyret. Äventyraren förbereder och tillrättalägger för spänningen och är länken mellan barnet, djurvårdaren och djuret.

 

För att gå tillbaka; stäng denna flik, slide bakåt (om på mobil/tablet) eller tryck på knappen under. 

Tillbaka
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor